Cum ati descrie stilul 2eyes in fotografie?
Stilul 2eyes este un amestec de fotojurnalism si fotografie de portret, care se concentreaza pe a spune povestea nuntii tale cu momente si expresii reale, surprinse natural asa cum s-au derulat, nu cum  se regasesc la alti fotografi care regizeaza aceleasi si aceleasi pozitii in care mirele si mireasa arata de parca ar fi impaiati. Cautam tot timpul sa venim cu ceva nou, sa aducem putina fantezie si modernism, sa creem o poveste unica din care sa razbata personalitatea mirilor. Suntem pregatiti pentru a face fata dorintelor unor cupluri non-conformiste, cu idei surprinzatoare, dornice sa experimenteze noi locatii sau sa puna in scena nunti tematice cat mai personale. Ne place si fotografia clasica, dar sa fie de un clasic simplu si puternic, fara artificii, fara exagerari.  Ne mai place sa lucram cat mai mult cu lumina naturala, sa surprindem atmosfera asa cum este ea. Suntem de asemenea perfectionisti, punem suflet in tot cea ce facem pentru a surprinde cele mai frumoase si surprinzatoare cadre din cea mai importanta zi a vietii dvs. de cuplu.

Sunteti fotograf si grafician profesionist?
Da, am absolvit Universitatea Nationala de Arte, specializare Foto – procesare computerizata a imaginii. Am absolvit cu brio si un curs de machetare/paginare in InDesign.

Ce echipament foto folositi?
Daca nu esti un fotograf entuziast, care cunoaste cat de cat fenomenul, intrebarea nu isi are rost. Nu intrebi un mecanic auto cu ce scule ti-a reparat masina, sau un bucatar in ce oale a preparat mancarea. Conteaza doar sa ai incredere ca fotograful ales e profesionist si stie cel mai bine ce echipament sa foloseasca pentru a realiza imaginile pentru care ai ales sa lucrezi cu el.

Cate fotografii primesc la o nunta?
Sunt cateva variabile de luat in calcul, plus ca nicio nunta nu este la fel, dar in general livram intre 800 si 1200 de fotografii.

Dar la un botez?
Intre 500 si 800 de fotografii.

Care este pretul pentru fotografierea cununiei civile in alta zi decat nunta?
La pretul pachetului ales se va adauga 50 Euro (~230 lei)

Cat dureaza sedinta foto de nunta?
De regula, este recomandat sa rezervati cel putin o ora, ideal 1,5 – 2 ore, pentru realizarea sedintei foto din ziua evenimentului. In functie de locatia/locatiile alese se calculeaza acest timp, la care se adauga si deplasarea pana la locatie si drumul de intoarcere.

Calatoriti si in alte locatii decat Bucuresti?
Da, chiar cu deosebita placere, dar este necesara plata transportului si a cazarii intr-o pensiune sau hotel de minim 3*.

Toate fotografiile sunt prelucrate?
Da, toate fotografiile oferite de 2eyes sunt prelucrate basic, adica, corectie de expunere, corectie de culoare (balans de alb), contrast, estompare zgomot de imagine, reâncadrare, îndreptare cadru, vignetare. Cele mai frumoase fotografii, care vor aparea in albumul printat 2eyes, sau pe pagina de facebook si pe siteul 2eyes, vor beneficia de o prelucrare suplimentară.

Separat se poate achiziționa sub formă de print (pe pânză sau poster), contra cost,  una sau mai multe imagini de artist “signature edit” prelucrate avansat.

(A Signature Edit takes your already beautiful images to a whole new level of Fine Art. Advanced Post Production Styles are styles of processing that take the photograph one step beyond photographic art and in the direction of a graphic art. Advanced styles of post production involve much more expertise and in depth development that can turn the ordinary into the extraordinary. These techniques require expert level post production knowledge and are extremely time intensive.)

Fotografiile sunt color sau pot fi si alb-negru?
Evenimentul este fotografiat in intregime color. Iubim fotografia alb negru pentru mesajul mai puternic pe care il transmite si pentru felul mai abstract in care se vad lucrurile si de aceea vom face o selectie a catorva fotografii pe care le vom converti in alb negru.

In cât timp primesc fotografiile de la nunta sau botez?
In aproximativ 3-4 săptămâni. Primele fotografii pot aparea dupa doar o zi pe Facebookul 2eyes. Fotografiile postate pe Facebook sau pe siteul 2eyes pot fi sterse daca anumite persoane nu trebuie sa apara in poze, sau daca clientii nu vor ca anumite fotografii sa fie publice. Fotografiile postate online sunt alese cu grija pentru a pune cat mai bine in valoare persoanele fotografiate.

La ce dimensiune primesc fotografiile si in ce format?
JPEG, aproximativ 4000 px latura lunga (300 dpi) + web jpeg 2048 px latura lunga (72 dpi)

Trebuie asigurata masa fotografului, sau a echipei?
Da, fotograful, sau echipa se afla alaturi de voi, ziua si apoi noaptea la restaurant, iar pe parcurs trebuie sa mai si manance.  Dar este important de retinut ca nu trebuie platit un meniu intreg de eveniment. Pentru foto este suficient aperitivul si friptura + apa minerala / plata. Daca pachetul este si cu asistent, pentru el este suficient doar aperitivul, pentru ca dupa ora 21 asistentul pleaca.

Pastrati fotografiile in siguranta
Traim in era digitala, iar fotografiile pot fi trimise atat printr-un link de transfer, cat si pe un USB Flash, sau pe DVD, apoi clientul le salveaza pe un HDD, sau le pastreaza pe aceste suporturi. Dar toate aceste suporturi sunt digitale si ca orice device electronic, sau soft, pot aparea probleme sau erori, iar fotografiile se pot pierde.
Pentru 2eyes, cel mai bun mod de pastrare a acestor fotografii este intr-un album foto printat, ce poate dura si cateva generatii, cu mult peste toate suporturile digitale, care probabil nu vor mai fi compatibile cu tehnlogia de atunci. Pentru fotografiile digitale este important sa faceti backup pe cat mai multe suporturi, atat pe HDD, sau SSD intern, cat si extern, dar si pe DVD, Blue-ray, USB Flash, sau sa le salvati in cloud. Periodic e bine sa mai verificati informatiile salvate.

2eyes nu pastreaza fotografiile la rezolutie mare decat 6  luni, dar de obicei pastram fotografiile la rezolutie web, pentru ca ocupa putin spatiu pe hard.

Daca vreau un pachet complet foto-video?
Momentan 2eyes se ocupa doar de foto, dar putem propune si cameramani cu care am mai lucrat.

Clientii ideali?
Sunt clientii care apreciaza produsele si serviciile pe care le oferim, iubesc fotografia si grafica de calitate, au cercetat portofoliul nostru şi ulterior au ales să ne angajeze pentru că le place stilul nostru de lucru, imaginile pe care le oferim si la final se bucura de experienta pe care au avut-o lucrand cu noi.